e
Banner

Etiketler: karayolu taşımacılık



Havayolu karayoluna rakip oldu


Yayın: 16-09-2012
Kategori: Havayolu

Uluslararası taşımacılıkta acil ve hız gerektiren ürünler için ilk olarak havayolu tercih ediliyor ancak bu durum karayolu taşımacıların yeni çözümü ile değişiyor.





Zorunlu Karayolu Taşımacılık Mali Sorumluluk Sigortası Tarife Oranları belirlendi



Hazine Müsteşarlığı, 1 Ocak 2013 tarihinde yürürlüğe girecek olan, zorunlu karayolu taşımacılık mali sorumluluk sigortası teminatlarını yüzde 11.1 oranında artırdı.





Türkiye taşımacılık tarihinin gerçekleri



Türkiye'de demiryolu, karayolu ve denizyolu taşımacılığında anlatılmayan gerçekler





Hisarcıklıoğlu karayolu taşımacılık sektörünü unutmadı



''AB üyesi ülkelerin Türkiye menşeli nakliye araçlarına gümrük kapılarından girişte uyguladığı 'geçiş kotaları' AB hukuku çerçevesinde hiçbir haklı dayanağa sahip değildir. ''





CHEP, Türkiye’de de paletlerinin peşinde!


Yayın: 08-03-2013
Kategori: Karayolu

Tüketim malları, taze ürün, içecek ve otomotiv gibi sektörlerde dünyanın en büyük şirketlerine palet havuzlama çözümleri sunan CHEP, satışı ve izinsiz kullanımı yasak olan patentli mavi CHEP paletlerinin yasadışı yollarla üçüncü şahıslar tarafından kullanıldığını tespit ettiği takdirde, uyarılara kulak asmayan kişi ve firmalara karşı yasal yollara başvuruyor.





DHL Freight Almanya'yı kara ve demiryolunda büyütecek yeni CEO



Avrupa’da karayolu taşımacılığının güçlü firması DHL Freight, Jeroen Eijsink’i DHL Freight Almanya’ya CEO olarak atadığını duyurdu. 40 yaşındaki yeni CEO’nun şirketin karayolu ve demiryolu taşımalarını daha da güçlendirmesi bekleniyor.





IRU'dan 8 ülkeli Avrasya Karayolu Taşımacılığı toplantısı



Belarus, Kazakistan, Kırgızistan, Letonya, Litvanya, Polonya, Rusya ve Ukrayna’nın parlamenterleri, Avrasya Karayolu Taşımacılığı’nın geleceği için Moskova’da buluştu...




UND'den ihracatı engelleyen Avusturya tehditine sert tepki



Avrupa’ya transit geçiş belgeleri ile ulaşan Türk ihraç malları Avusturya’nın alternatif de önermeyen keyfi yaklaşımları ile çaresizce mücadele ediyor. Son günlerde yaşanan gelişmeler ile Avusturya “geçilemez” olma yolunda ilerliyor.





BP’nin beklentisi sıfır kaza sıfır hata


Yayın: 15-07-2015
Kategori: Akaryakıt

“Emniyet kültürümüz tüm işimizin ana noktasıdır. Üç yıldır 40 milyon kilometrelik yolculuğumuzda ağır kazamız olmadı” diyen BP Akaryakıt Karayolu Taşımacılık Müdürü Neslihan Gürsan Kuzu, hizmet aldıkları lojistik şirketlerden sıfır kaza ve sıfır hata ile hizmet beklediklerini söylüyor. 





Mavi Martı Trans filoyu büyütecek, Almanya’da depo açacak


Yayın: 19-10-2022
Kategori: Karayolu

Avrupa ülkelerine parsiyel ve komple karayolu taşıma hizmeti veren, minivan araçlarla sunduğu yük taşımacılığıyla alternatif yaratan Mavi Martı Trans, filo ve depo yatırımlarını hızlandırdı. Almanya’da depo açmaya hazırlanan şirket, alacağı YYS belgesi almak için çalışma yürütüyor.